Internationale vrachtwagen rit

CMR

Ga je voor het eerst aan de slag als internationaal vrachtwagenchauffeur? Dit kan erg spannend zijn. Je moet op tijd bij je afspraak zijn en je mag geen documenten vergeten. Er zijn heel veel dingen die bij een internationale rit komen kijken. Mocht je bijvoorbeeld een belangrijk document vergeten zoals een CMR, dan kan je zomaar je eindbestemming niet halen. Je wilt goed voorbereid zijn op je rit. In dit artikel zal worden toegelicht welke dingen jij niet moet vergeten tijdens je rit en hoe je zonder stress de weg op kan gaan.

CMR

Documenten

Voor je internationale rit heb je de juiste documenten nodig. Om te beginnen natuurlijk je paspoort of identiteitskaart. Wanneer je onderweg bent kun je ook gecontroleerd worden op de naleving van rij- en rusttijden. Neem dus alle gegevens van de afgelopen maand mee en zorg dat je deze op orde hebt. Daarnaast is een rijbewijs en een CMR-brief belangrijk om niet te vergeten. Naast deze persoonlijke documenten, moet je ook de documenten voor je voertuig bij je hebben zoals een origineel kentekenbewijs en een verzekeringsbewijs.

Ontspannen

Het is belangrijk dat je niet gestrest bent onderweg, je ontspannen bent en je plezier hebt. Wanneer je al je juiste documenten bij je hebt, is het belangrijk om dit los te laten. Dit kan lastig zijn, maar wij hebben een paar tips. Neem als eerste lekker eten en drinken mee waar je ook energie van krijgt. Daarnaast kun je leuke series downloaden om zo je pauzes door te komen.